Telefon
WhatsApp
Siirt'te gösteri ve yürüyüşler 15 gün süreyle yasaklandı

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, Covid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi, genel sağlığın korunması, meydana gelebilecek olası provokasyonların ve yaşanması muhtemel toplumsal olayların önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada bu kapsamda  mülki amirliklerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile el ilanı dağıtılmasın, pankart/afiş asmanın il sınırları içerisinde 31 Ekim 2021 tarihine kadar 15 gün süre ile yasaklandığı belirtildi.

Yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı bildirilen açıklamada, gerçekleştirilmesi muhtemel izinli ve izinsiz her türlü toplantı ve etkinliğin de  kanun gereği teknik ses alma cihazları, fotoğraf ve video kayıt makineleri gibi araçlarla kayıt altına alınacağı kaydedildi. (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

eczane

Reklam

Yazarlarımız

Bismil Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği