Telefon
WhatsApp
Kazaların yaşandığı mahallede

Diyarbakır-Elâzığ Karayolu üzerinde bulunan Çelikevler Mahallesi'nin sakinlerinin yaşadığı trafik kazalarının nedenini yerinde görmek için mahalleye giden HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber, burada iki hafta önce okula giderken arabanın çarpması sonucu vefat eden Mehmet Ağırbaş'ın babası Hamza Ağırbaş'ı ziyaret etti.

Beber'i mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin yanı sıra önceden mahallede yaşanan trafik kazazedelerinin yakınları karşıladı.

Muhtar, mahallede yaşanan kazaların nedenlerini ve bu konuda yetkililerle yaptıkları görüşmeleri Beber'e anlatı. Muhtar ayrıca mahallenin diğer sorunları olan çamur ve altyapı sorunlarını da dile getirdi.

Anlatılanları dinleyen ve mahalledeki sorunları yerinde gören Beber, yetkililerin bir an önce Çelikevler sakinlerinin sesine kulak vermeleri gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Yenişehir İlçe Başkanı Muzaffer Beber 

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesi'ndeki sorunları daha önceden de birçok defa dile getirdiklerini belirten Beber, "Dile getirdiğimiz sorunların birçoğu henüz çözülmüş değil. Halkımız halen mağdur ve mağduriyetleri devam ediyor. Özellikle Çelikevler Mahallesi'nin ortasında geçen anayol en büyük sorunlardan biri. Bu yoldan geçen araçlar çok süratli ilerliyorlar. Bu yolda ayda bir ya da iki kaza meydana geliyor. Bu kazayı yaşayan vatandaşlarımızdan bazıları hayatını kaybediyor ya da yaralanıyorlar. Geçtiğimiz hafta burada yine bir kaza oldu ve bir amcamız ağır bir şekilde yaralandı. Ondan önce de ilkokula giden bir evladımız arabanın çarpması sonucu vefat etti." dedi.

"Burada üst geçit, ışıklandırma ve kontrollü geçiş yapılmalı"

Çelikevler Mahallesi sakinlerinin, kazaların çokça meydana geldiği anayol üzerinde bir üst geçidin yapılmasını istediklerini aktaran Beber, yetkililere seslenerek şunları söyledi:

Burada yaşanan kazaların vebali Diyarbakır'ı yönetenlerin üzerindedir. Yetkililer burada üstgeçit yapmak zorundadır. Yetkililer burada suçu Karayollarına, Karayolları da suçu diğer yöneticilerin üzerine atıyorlar. Bunu yapmayın! Burada yetki sahibi olan herkes bu vebali altındadır. Ölen her bir canın sorumluluğu sizin üzerinizdedir. O yüzden burada üst geçit, ışıklandırma ve kontrollü geçiş yapılmalıdır ki canlarımız yanmasın. Tüm yetkilileri bu noktada göreve çağırıyorum! Çelikevler'in bu mağduriyeti bir an önce giderilmelidir.

"Çelikevler Mahallesi'nin sokakları çamur içerisinde"

Mahallenin sokaklarının çamur içerisinde olduğuna da dikkati çeken Beber, "Bu mahallede kurulan Pazar bile çamur içerisinde. Yetkililerden ricamız bu sorunlarımızın takipçisi olsunlar. Diyarbakır gibi Türkiye'nin büyük şehirlerinden biri olan bir kentin mahallesine yakışmayacak bir görüntüdür bu. Çelikevler Mahallesi'nin bu hali kabul edilemez. Karayolları, Devlet Su işleri, Büyükşehir ve Yenişehir Belediyeleri'nden hangisi olursa olsun fark etmez, kimin elinden ne geliyorsa bu mahalledeki sorunları yerinde görüp bir an önce yapmalıdırlar. Aksi takdirde buradaki insanların vebali yöneticilerin boynuna olacaktır." şeklinde konuştu.

"Süratli arabaların geçtiği bu yol, çocukların okula gitmek zorunda olduğu bir yoldur"

Hamza Koyuncu

Çelikevler Mahallesi'nde bulunan anayolda yeğenine otobüsün çarptığını ve yeğeninin yaralandığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hamza Koyuncu, "Bu yolda üstgeçit yok, arabalar çok süratli geçiyorlar. Bu konuda muhtarımız birçok dilekçe yazmasına rağmen herhangi bir gelişme olmadı. Bu mahalleye kimse hizmet etmiyor. Kazaların son bulması için burada üstgeçit ve kırmızı ışıkların yapılması lazım. Çünkü süratli arabaların geçtiği bu yoldan çocuklar okula gitmek zorundalar. Bu yolda 20'nin üzerinde ölümlü ya da yaralanmalı kaza yaşandı. Bundan devletin de haberi var." ifadelerini kullandı.

"Yetkililerden ricamız bu sorunlarımızın takipçisi olmalarıdır"

Mehmet Bingöllü

Yıllardır yol ve üst geçit sorunlarının bir türlü çözülmediğini belirten Mehmet Bingöllü ise, "Kim bize hizmet ederse biz onlara duacı olacağız. Hakikaten büyük mağduriyetler içerisindeyiz. Burada düzenli ve sistemli çalışma yok. Yetkililerin gelip halimizi görmeleri lazım. Yağmur yağdığı zaman yollarda biriken çamurdan dolayı evlerimizden dışarıya adım atamıyoruz. Sokaklarda bulunan bütün rögar kapaklarının ağzı açık ve bu yüzden bu rögarların içi çöple, toprakla, çakılla dolu hale gelmiş. Yetkililerden ricamız bu sorunlarımızın takipçisi olmalarıdır." (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

eczane

Reklam

Yazarlarımız

Bismil Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği