Telefon
WhatsApp
Adana'da yüzlerce çocuk

Sabancı Merkez Camii'nde düzenlenen etkinlik, renkli görüntülere sahne olurken program büyük ilgi gördü.

Cami öğrencilerinin anne ve babalarının da katıldığı programda çocuklar, ellerinde "Namazımı çok seviyorum", "Namaz kılıyorum, çünkü Rabbimi seviyorum", "Secde et huzur bul", "eğilerek yükselmenin adıdır namaz", "Anne baba bana namazı öğret" yazılı pankartlar taşıdı.

Öğle namazının cami cemaatiyle kılınmasından sonra başlayan programda çocuklar namazı öğrenmenin sevinciyle şükür namazı kıldı.

Yüzlerce öğrenci salavatlar ve tekbirler eşliğinde cami yerleşkesi etrafında tur atarak, çevredekilerin mutlu gözleri eşliğinde hareket etti.

Kur'an Nesli Platformu Adana İl Koordinatörü Osman Yalçınkaya, platform olarak her sene bu mevsimde "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliklerini düzenlediklerini belirterek Türkiye'nin birçok il, içe, belde ve köylerde yüzbinlerce kız ile erkek çocuğu namazla buluşturduklarını söyledi.

Kentteki çocuklara yönelik manevi programlar düzenlediklerini bildiren Yalçınkaya, "Çocuklarımız Allah'ın belirlemiş olduğu süre dolduktan sonra öbür dünyaya gittiklerinde bu anahtarla gitmelerini istiyorsak, aileler görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi lazım. Şu anda hepimizin şikâyetçi olmuş olduğu günahların ve ortamın namazsızlıktan kaynaklandığını çok iyi biliyoruz. Namazı kendi hayatımıza yansıtırsak toplumumuz kısa bir sürede hızlıca değişime uğrayacaktır." ifadelerini kullandı.

Ailelere de tavsiyelerde bulunan Yalçınkaya, "Bizim çalışmamız ve mücadelemiz aslında bundan sonra devam edecektir. Biz bu namazın takibini siz velilerimize ve çocuklarımıza burada emanet ediyoruz. Bu emanete sahip çıkmak da bugünden sonra siz velilerimizin sorumluluğundadır." dedi. (İLKHA)

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

eczane

Reklam

Yazarlarımız

Bismil Nöbetçi Eczaneler

E-Bülten Aboneliği